„Verslo sparnai“ – per metus labiausiai pasižymėjusiems verslininkams

Ketvirtus metus iš eilės Lazdijų švietimo centras organizuoja renginį “Verslo sparnai”. Šio renginio metu  Lazdijų rajono savivaldybė  pagerbia  per metus labiausiai pasižymėjusius verslininkus – daugiausiai prisidėjusius prie šio krašto plėtros, garsinusius Lazdijų vardą Lietuvoje ir pasaulyje.

Nors renginys šiemet organizuotas vidurdienį, kai žmonės yra užimti, Lazdijų kultūros namų sakė buvo pilna: miesto žmonės atėjo palaikyti savo mėgstamų verslininkų, moksleiviai – pasiklausyti pasaulyje pripažinto  verslo konsultanto, sėkmės mokytojo  Algirdo Karaliaus  pranešimo apie atkaklumo galią versle ir gyvenime.

Apdovanojimai– 6 verslininkams

Lazdijų meno mokyklos šokėjos į sceną įplevena su „Verslo sparnų“ statulėlėmis, kurios skirtos sėkmingiausiems šių metų verslininkams. Į apdovanojimus šiemet pretendavo  ir didelės įmonės, ir smulkaus verslo atstovai bei rinkos naujokai, rodantys savo veržlumą ir iniciatyvas. Konkursui nominantus siūlė Lazdijų rajono bendruomenės, verslo įmonės, organizacijos ir visi savivaldybės gyventojai.

Į sceną renginio vedėja kviečia Lazdijų  rajono savivaldybės merą Artūrą Margelį. Jis taria sveikinimo žodį visiems, dalyvaujantiems renginyje, dėkoja visiems rajono verslininkams, kurių dėka ne tik verslas, bet ir rajonas gali turėti sparnus savo idėjoms bei planams įgyvendinti.

Skelbiamas pirmosios nominacijos - „Drąsios investicijos“ nugalėtojas. Juo tapo UAB „Mockavos terminalas“.  Terminalo atsiradimo Lazdijuose faktas įeis į savivaldybės istoriją, nes šio objekto dėka Lazdijai tampa žinomi ir svarbūs visoje Europoje.  UAB „Mockavos terminalas“ į 40 išsinuomotų iš rajono savivaldybės hektarų sklypą jau yra investavusi daugiau kaip 6 milijonus eurų. Tačiau didžiausias terminalo privalumas yra tas, kad jame, kol kas vieninteliame visoje Lietuvoje,  yra europietiško ir rusiško standarto geležinkelio vėžės. Terminalas bus nuolat  modernizuojamas, pritaikomas rinkos poreikiams. Kaip teigė apdovanojimo  - „Verslo sparnų“  statulėlės ir sertifikato atvykęs atsiimti UAB „Mockavos terminalas“ direktorius Tadas Augustauskas, jis, galvodamas apie verslo perspektyvas, visų pirma galvoja apie naudą. Tačiau ne tik sau – bet ir rajonui, apie naudą apskritai.

Nominacija „Už turizmo verslo vystymą“  atiteko UAB „Paukščių gojus“.  Rajono kaimuose daug kaimo turizmo sodybų, dažniausiai jos panašios viena į kitą, siūlo panašias paslaugas.  Lazdijų mieste  - tik viena tokia įstaiga. Turistus džiugina Rūtos ir Ginto Cimakauskų teikiamos turizmo paslaugos. Viešbutis  „Gojus“ -  tai vieta  išrankiems, vertinantiems patogumą, komfortą ir europietiškos virtuvės šedevrus. Apdovanojimo  atsiimti į šventę atvyko verslininkų dukros Greta ir Beata, kurios taip pat jau sukasi tėvų sukurtame versle.

Trečiosios nominacijos „Už Lazdijų vardo garsinimą“ nugalėtojos – UAB „Katarakta“ atstovas Rimas Racis dėkojo rajono savivaldybės merui už pagalbą įsitvirtinat Lazdijų rajone. Pasak jo, per metus laiko, kai Lazdijuose lenkų medikai pardėjo darbą, į Lietuvą iš Lenkijos jau buvo atvykę apie 1000 jos gyventojų – ne tik pacientų, bet ir juos lydinčių asmenų, kurie susipažino su Lazdijų rajonu ir liko juo sužavėti. UAB „Katarakta“ savininkai yra Lenkijos Respublikos piliečiai, tačiau bendrovė įregistruota Lazdijų mieste. Čia teikiamos akių ligų konsultacijos ir atliekamos chirurginės operacijos ne tik Lenkijos piliečiams, bet ir Lazdijų rajono savivaldybės bei visos Lietuvos gyventojams. Savo teikiamomis kokybiškomis paslaugomis bendrovė garsina Lazdijų kraštą ne tik Lietuvos, bet ir Lenkijos Respublikoje.

Nominacijoje  ,,Verslo dosna“  apdovanojimas atiteko verslininkui Gintautui Kūlokui.

Verslininkas Gintautas Kūlokas nuolat dalinasi pelnu teikdamas paramą Lazdijų krašto žmonėms, įstaigoms, visuomeninėms organizacijoms, vykstantiems renginiams Lazdijų rajono savivaldybėje. Štai Rudaminos Šv. Trejybės bažnyčios atnaujinimui šis verslininkas skyrė įspūdingą sumą – per 480  tūkstančių eurų. Dosnumas Gintautui Kūlokui jau seniai tapęs gyvenimo būdu.

Nominacijoje   ,,Verslo šeima“ apdovanojimą gavęs  IĮ „Dzūkų magyras“ savininkas Valius Čepanonis sakė, jog po ilgų kelionių po pasaulį keliai visuomet veda į gimtinę. Taip nutiko ir jam. Laibagalių kaime įsteigęs verslą jis iki šiol to nesigaili, nes verslas yra sėkmingas. Įmonėje dirba sūnus kartu su mama. Jie sėkmingai puoselėja dzūkišką kulinarinį paveldą tiekdami pagamintą produkciją ne tik Lazdijų rajono savivaldybės gyventojams, bet ir visoje Lietuvoje, respublikinėse ir tarptautinėse parodose. Atidaryti kepyklą gimtojoje Dzūkijoje – tokia svajonė lydėjo virtuvės šefą Valių Čepanonį per visą jo kulinarinės karjeros kelią. Šia svajone Valius gyveno visus dešimt metų, kol vadovavo vienoms geriausių sostinės restoranų virtuvių bei Lietuvos vyriausiųjų virėjų asociacijai, eidamas jos prezidento pareigas. Kepyklos produkcija visų pirma skirta gyventojams iš aplinkinių miestelių. Valgytojų patogumui daugelis duonos gaminių tiekiami ir į artimiausius prekybos taškus, o taupantiems laiką ar mėgstantiems patogumą skirta internetinė šios įmonės parduotuvė.

Nominacijos  ,,Verslo bitė“  apdovanojimas buvo įteiktas  Erikai Sorakienei  - Grožio studijos įkūrėjai  Lazdijuose.  Grožio tendencijų daugėja kiekvieną dieną. Vienos prigyja, kitos ne. Viena  grožio formulės dalių – puiki nuotaika, kuri atsiranda apsilankius pas Eriką. Erika Sorakienė – viena pirmųjų Lazdijuose įkūrusi Grožio studiją ir savo teikiamų paslaugų istoriją kuria jau 18 metų. Erika įsitikinusi, kad svarbu ne tik suteikti klientėms kokybiškas paslaugas, bet ir profesionaliai jas konsultuoti. Atsiimdama apdovanojimą Erika už savo verslo sėkmę dėkojo visoms savo klientėms – ir toms, kurios kartu su ja eina jau 18 metų, ir toms, kurios ją „atrado“ tik prieš keletą dienų.

Verslui paremti – kasmet daugiau lėšų

Renginys „Verslo sparnai“, kaip renginio metu sakė rajono savivaldybės meras Artūras |Margelis, yra skirtas ne tik verslininkams pagerbti, bet ir paskatinti kitus siekti jo aukštumų. Rajono savivaldybė nuosekliai, pagal Verslo rėmimo programą, verslą remia nuo 2011 metų. Tais metais šioje programoje  buvo numatyta 30 tūkstančių litų.  Daugiausiai lėšų tais  ir visais kitais metais buvo skiriama  įmonių steigimo išlaidoms kompensuoti. Taip pat lėšų kasmet skiriama maudymosi vietų vandens mikrobiologinių tyrimų paslaugoms finansuoti kaimo turizmo, nakvynės ir pusryčių bei turistinės stovyklos paslaugas teikiantiems verslininkams,  kurie šias paslaugas teikia šalia vandens telkinių. Nuo 2012 metų kasmet papildomai buvo skiriama  lėšų ir seminarų, mokymų, konferencijų ir renginių, aktualių Lazdijų rajono smulkiojo ir vidutinio verslo sričiai, organizavimo išlaidoms finansuoti. Iš viso per šį laiką savo žinias Verslo rėmimo programos lėšomis  įvairiuose seminaruose, mokymuose gilino 1196 verslu užsiimantys rajono gyventojai. Iš Verslo rėmimo programos lėšų skiriama dalyvavimo parodose ar mugėse, leidinių leidybos išlaidoms kompensuoti. 

Verslumo šios programos lėšomis mokosi ir  penkių Lazdijų  rajono švietimo įstaigų jaunimas.  

 

 

 

 

Informacija atnaujinta: 2017-12-13 14:24