Kviečiame į ekskursiją Lenkijoje „Karališkieji parkai. Radvilų Rezidencija Nieborove“

Vasara – kelionių metas. Kviečiame 2018 m. rugpjūčio 6-7 d. į ekskursiją Lenkijoje „Karališkieji parkai. Radvilų Rezidencija Nieborove“

Kelionės programa:

1 DIENA. Anksti ryte išvykstame iš Lazdijų. Kelionė Varšuvos link. Lankome vienus geriausiai Lenkijoje restauruotų Radvilų rūmus Nieborove*, kurie yra apsupti dviem angliškojo ir prancūziškojo stiliaus parkais. Nieborovo parke* galima pamatyti įspūdingus kanalus, milžiniškus karpytų medžių labirintus. Vėliau lankome vieną gražiausių Lenkijoje romantiškąjį Arkadijos parką*. Tai vienas iš žymesnių angliškųjų parkų Europoje. Parke yra suprojektuota antikinę architektūrą ir skulptūrą imituojančių statinių, šaltinių, kalvų. Prie įėjimo į parką, tarp vaismedžių – šulinys, vadinamas Palemono šaltiniu. Parko vidurinėje dalyje – tvenkinys su vadinamąja Aukų sala, aplink jį išdėstytos skulptūros. Tai Dianos šventykla ir romėniškasis akvedukas su kaskada, graikiškoji mūro arka, malūnas, kolonos, sarkofagai ir kt. Po pietų atvykstame į Varšuvą.

14.00 val. lankomės Koperninko mokslo centre*, kur interaktyviai galėsite susipažinti su mus supančiais reiškiniais. Tamsioji ekspozicija pristato šviesos ypatybes ir leidžia patirti įvairias optines iliuzijas. Detektyvas Viktoras Fotonas lankytojus vedžios po kriminalinį pasaulį, padėdamas jiems atskleisti keistų Šviesos miesto nutikimų paslaptis. Eksperimentais bus paaiškintos optinės iliuzijos. Civilizacijos ištakų ekspozicijoje prisiminsime svarbiausius žmonijos pasiekimus. Čia galėsime pastatyti tiltą pagal Leonardo da Vinčio projektą, tapti archeologais, kasinėjimams naudojančiais robotus arba daugiau sužinoti apie energijos šaltinius. Norintieji galės atrasti meną ir muziką, skaityti uolų raižinius arba groti lazerine gitara. Besidomintys biologija ir aplinkosauga galės tyrinėti žmogaus kūno dalis, pasitikrinti savo fizinę būklę ir palyginti ją su laukinių gyvūnų savybėmis. Lankytojams bus suteikta galimybė perstatyti Varšuvą taip, kad joje visiems būtų malonu gyventi.

Pažintis su Varšuvosmiesto senamiesčiu, įtrauktu į UNESCO pasaulio kultūros paveldo sąrašą. Senojo ir Naujojo turgaus aikštės, apsuptos nedidelių spalvingų namų, kuriuose įsikūrę restoranai, viešbučiai, galerijos, Barbakano gynybinės sienos. Šv. Jono krikštytojo katedra, kurioje palaidoti paskutiniai Mozūrijos kunigaikščiai, Konservatorija, kurioje mokėsi M. K. Čiurlionis. Šv. Kryžiaus bažnyčia, kurioje palaidota žymaus lenkų kompozitoriaus Frederiko Šopeno širdis. Nakvynė viešbutyje.

2 DIENA. Pusryčiai. Tęsiame pažintį su Varšuva. Senamiesčio širdis – Karalių rūmai* ir šalia jų esanti aikštė, kurioje dažnai organizuojamos įvairios šventės, minėjimai, mugės. Lankome įspūdingąjį Lazienkų karališką parką – vieną gražiausių Europoje. Aplankome „Rūmus ant vandens" ir pasivaikštome po karališkuosius parkus, kuriuose telpa: kanalai, alėjos, gėlynai, vejos, fantastiško storio medžiai, slapti sodeliai, koncertų aikštelės, botanikos sodas, kelios oranžerijos, sporto aikštelės, kavinės, restoranai, parodų salės, muziejai, jau nekalbant apie tiltelius, suolelius, šviestuvus ir skulptūras. Lazenkose pajusime, kaip parką pagyvina jo gyventojai. Visų pirma, povai, kurie čia klykia, tupėdami medžiuose ar ant skulptūrų, voveraitės, įvairiausi paukščiai. Vykstame Karališkuoju traktu iki Vilanovo karališko parko. Lankome įspūdingus didingojo baroko Vilanovo rūmus*. Rūmus supa didžiuliai dviejų lygių itališki sodai ir romantiškas angliškojo stiliaus parkas. Jame yra didžiulis tvenkinys su tolumoje atsiveriančiais „industrinės romantikos“ vaizdais, įspūdingos karpytų skroblų sienos. Vilanovo rūmai kadaise buvo karaliaus Jono III Sobieskio vasaros rezidencija. Vėliau čia gyveno Augustas II ir kitos aristokratų šeimos. Kelionė į Lietuvą. Vėlai vakare grįžtame į Lietuvą.

KELIONĖS KAINA: 85 EUR

Į kainą įskaičiuota:
• kelionė patogiu autobusu;
• nakvynė viešbutyje su pusryčiais;
• grupės vadovo-gido paslaugos;
• ekskursinė programa.

Lankomi objektai:
• Radvilų rūmai Nieborove ir parkas – 20 PLN;
• Arkadijos parkas – 10 PLN;
• Koperninko mokslo centras – 15 PLN;
• Karalių rūmai Varšuvoje – 41 PLN (įėjimo bilietas, vietinis gidas, ausinukai);
• Vilanovo rūmai ir parkas – 30 PLN (įėjimo bilietas, vietinis gidas).

Pastabos:
• draudimas už papildomą mokestį;
• kelionės metu vairuotojų darbo ir poilsio režimą apsprendžia Europos Sąjungos priimti reglamentai;
• agentūra pasilieka teisę keisti lankomų objektų eiliškumą.

Kviečiame registruotis telefonu : 8 318 51779, 8 650 82858 Eglė Mačionienė.

Informacija atnaujinta: 2018-07-17 15:57