Lazdijų TAU studentai pradeda naujuosius mokslo metus

Paskutinę rugsėjo savaitę, artėjant Tarptautinei pagyvenusių žmonių dienai, tradiciškai mokslo metus pradėjo Lazdijų Trečiojo amžiaus universitetas (TAU). Į šeštųjų mokslo metų pradžios šventę susirinkusius Lazdijų TAU lankytojus bei renginio svečius pasveikino Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis, Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas, Lazdijų Šv. Onos parapijos klebonas Nerijus Žvirblys bei Lazdijų švietimo centro direktorė Eglė Mačionienė. Sulaukėme ir savo draugų iš Kalvarijos trečiojo amžiaus universiteto. Mokslo metų pradžios proga pasveikino Lazdijų meno mokyklos mokiniai padovanoję du muzikinius kūrinius.
Lazdijų TAU pirmininkė Elė Pečiulienė kalbėdama apie praeitų metų veiklas džiaugėsi pastoviomis veiklomis, tokiomis kaip sportas, meninės veiklos, ansamblis, išvykos, bei paskaitomis, kurias vedė rašytojai, psichologai, verslininkai, gydytojai, mokslininkai, žurnalistai, įvairių sričių dėstytojai ir mokytojai, Seimo nariai, švietimo centro darbuotojai ir, žinoma, patys senjorai. Renginį papuošė ne tik svečiai, tačiau ir patys studentai, kurie pristatė gražiausias praeitų metų veiklas. Veisiejų skyriaus moterys šoko linijinius šokius, Lazdijų trečiojo amžiaus ansamblis atliko dalį šimtmečio Dainų šventės programos.
Veisiejų skyriaus studentams buvo įteikti diplomai už praeitus dvejus mokslo metus. Renginį savo lyrinėmis dainomis užbaigė Rita Sabestinienė.
Dėkojame savo nuolatiniams partneriams, kurie svariai prisideda prie Lazdijų trečiojo amžiaus universiteto veiklų organizavimo: tai Lazdijų rajono savivaldybė su meru priešakyje, kurie skyrė lėšų ansamblio moterų tautiniams drabužiams ir išlydėjo į Dainų šventę, nuolat finansuoja transporto išlaidas senjorų išvykoms; Lazdijų rajono viešoji biblioteka, kviečianti į savo organizuojamus renginius; Lazdijų meno mokykla, džiuginanti savo mokinių pasirodymais; Lazdijų rajono Visuomenės sveikatos biuras, vedantis sveikatinimo veiklas senjorams; Lazdijų krašto muziejus ir Veisiejų regioninio parko direkcija organizuojantys renginius, parodas bei edukacijas, į kuriuos mielai kviečia studentus,Veisiejų socialinių paslaugų centrui, glaudžiančiam po savo jaukiu stogu ir visiems kitiems, prisidedantiems prie neformaliojo suaugusiųjų švietimo.Nuoširdžiausia padėka jiems.
Studentams linkime įdomių studijų, puikaus laiko kartu, stiprios sveikatos ir nuolatinio mokymosi džiaugsmo.

 

Informacija atnaujinta: 2018-10-01 12:15