Apdovanoti geriausi verslininkai, išklausytos milijonierių istorijos

Vakar po darbo rajono savivaldybės gyventojai rinkosi į jau tradicinį, tačiau pirmą kartą tokį mastą įgavusį renginį – geriausių 2018 metų rajono verslininkų apdovanojimą, kuris nuo par pirmųjų metų yra pavadintas skambiu „Verslo sparnų“ vardu.
Atrenkant geriausius – daugybės rajono gyventojų siūlymai
Kaip prieš pat renginį sakė rajono savivaldybės meras Artūras Margelis, pats šio renginio sumanymas buvo ne tik pagarsinti pačius geriausius, iškiliausius, sėkmingai investuojančius ir plėtojančius verslą Lazdijų rajono savivaldybės teritorijoje bei savo veikla garsinančius Lazdijų vardą verslininkus, bet ir skatinti verslo ir savivaldybės institucijų bendradarbiavimą, skleisti informaciją apie sėkmingai verslą savivaldybėje vystančius verslininkus.
Meras sakė, jog šiemet konkursui „Verslo sparnai 2018“ buvo pateiktos 89 paraiškos žmonių, kurie siūlė nominantus. Iš jų 39 paraiškos - nominacijai „Verslo bitė“, 11 paraiškų - nominacijai „Už naujas verslo idėjas ir Lazdijų vardo garsinimą“, 19 paraiškų - nominacijai „Versli šeima“, 8 paraiškos - nominacijai „Tvirtas žingsnis į verslo plėtrą“ bei 12 paraiškų - nominacijai “Jaunas ir verslus“.

Didžiausia atrakcija – verslo sėkmės istorijos

„Turbūt nėra pasaulyje tokios jėgos, kuri garantuotų, kad vieną gražią dieną kam nors ims ir išsiskleis „verslo sparnai“. Tačiau tikriausiai sutiksite, kad būtent tarpusavio bendravimas ir dalinimasis ne tik sėkminga patirtimi, bet ir širdžių šiluma, ir yra ta jėga, kuri įkvepia. O paprastai tariant - suteikia gyvenimui džiaugsmo sparnus. Todėl žodžiai „Mes matome Jūsų svarbius darbus“, įvardijantys šio šventinio vakaro esmę, kiekvieno iš mūsų galėtų būti išgirsti, pajausti giliau- kaip priminimas, paskatinimas: dalinkimės patirtimi; džiaukimės vieni kitų pasiekimais; matykime vieni kitų darbus, didžiuokimės jais ir mokėkime būti vieni kitiems dėkingi“ – sakė pradėdama vakarą renginio vadėja, Lazdijų švietimo centro direktorė Eglė Mačionienė.
Tačiau iki tol, kol susirinkusieji sužinojo, kam šiemet atiteks geriausiųjų vardai ir ypatingos, liaudies meistro Juozo Varnelio sukurtos „Verslo sparnų“ statulėlės, buvo daug kitų ypatingų, intriguojančių ir netikėtų susitikimų. Pranešimą apie verslo pradžią šiame krašte, jo situaciją Lazdijuose prieš 100 metų, skaitė Lazdijų krašto muziejaus direktorė Daina Pledienė.

Gausybės susirinkusiųjų aplodismentų sulaukė mūsų krašte gimę verslininkai – Vaclovas Kontrauskas, Kęstutis Stabingis, Arūnas Valinskas ir Eimantas Skrabulis, kurie, renginio organizatorių įkalbėti, sutiko atvykti ir pasidalinti prisiminimais apie savo svajones tuomet, kai dar buvo vaikai, augo Lazdijuose sovietmečiu ir nė neįtarė, kad kada nors teks vaikščioti sudėtingais verslo takais, savo sumanumo, gerų idėjų ir darbštumo dėka uždirbti pirmąjį, antrąjį, o po to dar daug milijonų...

Po įspūdingo dialogo su garsiais verslininkais, atėjo laukta akimirka – atskleisti, kam šiemet nusišypsojo laimė būti pastebėtiems, pagirtiems, apdovanotiems. Apdovanojimus – „Verslo sparnų“ statulėles jiems įteikė rajono savivaldybės meras Artūras Margelis.

Nominacijoje „Verslo bitė“ – apdovanojimai Almai Vekterienei

Ši nominacija skelbiama jau nebe pirmi metai. Atrankos kriterijus - verslo įmonės arba fiziniai asmenys, sėkmingai plėtojantys verslą ilgiau nei 15 metų.
Puikus „Verslo bitės“ pavyzdys Lazdijų rajone - jau daugiau kaip 15 metų veikianti įmonė, teikianti paslaugas viešojo maitinimo srityje. Klientai kalba, kad šios įmonės kavinėje galima ne tik skaniai papietauti, bet ir maloniai praleisti laiką. Čia priimami ir užsakymai pobūviams, banketams, tiek pačioje kavinėje, tiek ir užsakovo pageidaujamoje vietoje. Tai ilgametę patirtį turinti įmonė, sugebanti išsilaikyti konkurencinėje kovoje ir teikti kokybiškas maitinimo paslaugas už patrauklią kainą. Tai, ne veltui už Almą Vekterienė balsavo daugiausiai rajono gyventojų, nes savo klientus ji jau skaičiuoja ne šimtais, o tūkstančiais.

Už naujas verslo idėjas ir Lazdijų vardo garsinimą apdovanota UAB „Sprendimai verslo plėtrai“
Nominacijoje „Už naujas verslo idėjas ir Lazdijų vardo garsinimą“ atrankos kriterijus – verslo įmonės arba fiziniai asmenys, kurie įgyvendina naujas verslo idėjas Lazdijų krašte ir siekia, kad Lazdijų vardas būtų kuo plačiau žinomas ir matomas.
Šios nominacijos nugalėtoja – uždaroji akcinė bendrovė, padedanti tiek fiziniams, tiek ir juridiniams asmenims rengti verslo planus, paraiškas, siekiant vykdyti ir įgyvendinti projektus pasinaudojant Europos sąjungos struktūrinių fondų parama, atstovauja kliento interesams bankuose ir kitose finansinėse institucijose sprendžiant naujo ir/ar esamo verslo finansavimo klausimus.
Ši bendrovė 2018 m. įgyvendino vieną naujausių ir inovatyviausių vietos projektų Lazdijų rajone - „SIP plokščių gamybos įdiegimas“ Šis projektas įgyvendintas Veisiejuose. Sukurtos 4 naujos darbo vietos.

Nominacijoje „Versli šeima“ nugalėjo Dainora ir Ričardas Nevuliai
Atrankos kriterijus nominacijoje „Versli šeima“ buvo verslo įmonė arba fiziniai asmenys, sėkmingai vystantys verslą, kuriame dirba daugiau nei vienas šeimos narys. Dauguma rajono gyventojų atsakytų jog daugiausia vienos šeimos narių dirba Jurkevičių ir Nevulių įmonėse. Tai – patys šių įmonių savininkai, sukūrę darbo vietas sau ir daugeliui dešimčių rajono žmonių.
Šeima valdo vieną didžiausių rajono įmonių. Jų prekybos tinkle dirba per 80 darbuotojų. Dainora ir Ričardas Nevuliai - nuolatiniai įvairių renginių ir akcijų mecenatai. Puikiai vertinami tiek klientų, tiek įmonės personalo dėl gebėjimo suvienyti savo kolektyvą bendram darbui ir šventėms, mokėjimą atjausti ir padėti, už aktyvų dalyvavimą miesto bendruomenės gyvenime.
Dėl vasarą įmonė ištikusios nelaimės patyrę daug nuostolių, sugebėjo per itin trumpą laiką atsitiesti ir tęsti veiklą.
„Verslo sparnai“ – ir Giedriui Magilevičiui
Nominacija „Tvirtas žingsnis į verslo plėtrą“ taip pat beveik tradicinė. Atrankos kriterijus joje – verslo įmonė arba fiziniai asmenys, veikiantys ne trumpiau nei 3 metus ir investuojantys į verslo plėtrą mūsų rajone. Daugiausiai rajono gyventojų balsų, kai buvo paskelbtas balsavimas internete, nominacijoje „Tvirtas žingsnis į verslo plėtrą“ gavo UAB „Transportas ir kasyba“, kurią visi lazdijiečiai žino kaip ilgamečio rajono verslininko Giedriaus Magilevičiaus įmonę. Tai ambicinga, besiplečianti įmonė. Įmonė gyvavimo pradžioje teikusi vos keletą paslaugų, savo veiklą išplėtė iki plataus paslaugų spektro. Pagrindinė veikla yra kasyba ir inžineriniai tinklai, pakrančių, tvenkinių valymas bei gilinimas, žemės kasimo bei stumdymo darbai, vandentiekio sistemų įrengimas bei panašaus profilio darbai. Taip pat įmonė teikia statybų mechanizmų nuomos paslaugas visoje Lietuvoje.
,,Jaunas ir verslus“ apdovanojimą gavo Justinas Žukauskas
Nominacijoje „Jaunas ir verslus“ atrankos kriterijus buvo savo verslą turintis jaunas – iki 29 metų rajono verslininkas arba verslininkė, sėkmingai plėtojantys verslą ne trumpiau kaip 1 metus. Jaunuolis, kuris nugalėjo šioje nominacijoje, 2016 metais, pasinaudojęs tuometinės Darbo biržos teikiama parama jaunam verslui, įsteigė autotransporto priemonių remonto šaltkalvio darbo vietą. Šis iniciatyvus ir drąsus verslininkas, įsikūręs Straigių kaime, verslą vysto kaimiškojoje vietovėje ne tik išlaikė, bet jį dar plečia.
Visi nominuotieji turi unikalias savo sėkmės istorijas, apie kurias mums dar ne kartą bus lemta išgirsti.

Informacijos šaltinis: "Lazdijų žvaigždė"

Informacija atnaujinta: 2019-01-11 20:52