Šiuolaikiška interneto svetainė jaunimui www.askritiskas.lt

    Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas reaguodamas į vyraujančias tendencijas, bei įvertinęs geriausią kitų šalių patirtį, sukūrė interaktyvią interneto svetainę jaunimui nuo keturiolikos metų – www.askritiskas.lt  Jos turiniu siekiama tinkamai informuoti jauną žmogų, suteikiant žinių apie psichoaktyviąsias medžiagas, jų vartojimo poveikį ir rizikas. Taip pat skatinti būti atviru bendrauti, veikti, nebijoti iššūkių ir atsakomybės, o svarbiausia – sveikai ir įdomiai gyventi, pasitikėti savimi. Interneto svetainė gali būti naudinga ne tik mokiniams, bet ir specialistams.

   Skatindamas motyvuoti asmenis nerūkyti, o rūkančiuosius atsisakyti šio žalingo įpročio, Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas yra sukūręs interneto svetainę www.nerukysiu.lt.  Jos turinys – labai platus – siekta apimti visus su rūkymu ar metimu rūkyti susijusius klausimus:

· informacija, kodėl verta mesti rūkyti, išskiriant temas: sveikata, metimo nauda, žala sveikatai, rūkymas ir neštumas, pasyvus rūkymas, el. cigaretės, mitai apie rūkymą;

· patarimai metantiems: kaip įveikti rūkymo badą, kaip nepriaugti svorio, rizikingos situacijos, jei atkritai;

· kaip mesti rūkyti: ar esi priklausomas nuo rūkymo, kaip mesti rūkyti, kokią pagalbą galiu gauti, kur kreiptis pagalbos.

Informacija atnaujinta: 2019-09-09 16:27