Metodinės priemonės Tarptautinės triukšmo suvokimo dienos paminėjimui

 Balandžio 29 dieną jau 20-ą kartą minima Tarptautinė triukšmo suvokimo diena, skirta pažymėti visuotinį susirūpinimą ilgalaikio triukšmo žala visuomenės sveikatai ir atkreipti visuomenės dėmesį į visiems aktualią triukšmo problemą, skatinti tylesnės aplinkos sukūrimą.

   Mes turime išmokti susigyventi ne tik su dirbtinai sukeliamu triukšmu, bet ir pabūti tyloje, pasiklausyti savo minčių, pasivaikščioti gamtoje ir pasimėgauti „natūraliu triukšmu” – paukščių čiulbesiu, upelio čiurlenimu, medžių šlamesiu.

   VšĮ Lazdijų švietimo centro socialinė pedagogė Judita Dzevyžienė sukūrė dvi metodines priemones, skirtas paminėti Tarptautinę triukšmo dieną:
   1) programėlę „Gamtos garsai“, skirtą susipažinti su „natūraliu triukšmu“, atsipalaiduoti, išmokti skirti gamtos garsus. Skirta vaikams, tačiau tinka ir suaugusiems.                 

   Programėlės nuoroda: https://learningapps.org/view11404727?fbclid=IwAR2Hm0aLJPEAOwD54k1s7IJPUl1x_7f1T1Tz7c5V7hqQTrjvjgpKAsHsbfk
   2) plakatą „Tylos dietos“ receptas“, sukurtą remiantis Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos rekomendacijomis.

   Plakato nuoroda: http://www.svietimocentras.lt/sites/default/files/dokumentai/Tylos%20dietos%20receptas.pdf

 

 

Informacija atnaujinta: 2020-05-04 10:29